Regels & resultaat - je formele zaken op orde masterclass
Gedoe met de Belastingdienst…
…dat wil iedere ondernemer toch voorkomen? Het is daarom van belang dat je formele zaken en processen goed op orde zijn. Maar stel dat er toch gedoe is? Wat zijn dan je rechten en plichten? Welke heffingsmethoden zijn er? Wat mag de Belastingdienst wel en wat mogen ze ook niet? En krijg je dan die looncontrole, dan wil je goed voorbereid zijn.
Inhoud van de training
- De heffingsmethoden
- De administratie- en informatieverplichting
- Aansprakelijkheid
- Bezwaar, beroep en cassatie
- Boeten en rente
- Invordering
- De looncontrole
Uitgebreide beschrijving
Ondernemers hebben te maken met een tal van regels en wetgeving waar zij zelf vaak door de bomen het bos niet meer zien. Soms wordt er maar wat gedaan in de veronderstelling dat ze het goed doen. Lang niet altijd is dat ook het geval. Als gevorderd salarisprofessional zorg je dat het administratieve proces rond personeel op orde is. Maar je bent niet bij alles betrokken en dan kan de ondernemer te maken krijgen met naheffingen, correctieverplichtingen, aansprakelijkstellingen en natuurlijk ook opgelegde boeten.
Jouw rol als salarisprofessional is bij deze zaken van groot belang waarbij je veel voor de ondernemer kunt betekenen als je goed op de hoogte bent van alle formele rechten en plichten. In deze training gaan we dan ook kijken welke heffingsmethoden er zijn, welke verplichtingen de ondernemer heeft ten aanzien van de administratie en de informatie die aan de Belastingdienst verstrekt moet worden. Maar we gaan ook kijken hoe je kunt voorkomen of beperken dat je aansprakelijk gesteld wordt als hoofdaannemer, als inlener of als bestuurder van een vennootschap.
Welke mogelijkheden heb je als je het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst of het UWV en binnen welke termijnen? En uiteraard komt de looncontrole aan bod. Wat zijn daarbij de spelregels?
Voor wie?
Gevorderde salarisprofessionals
Docent(en)
Over deze training
- Wet- en regelgeving Salaris en HR
- Maximaal 20 deelnemers
- Senior-niveau